Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Τύποι Τραγιάσκας

Τύποι Τραγιάσκας

blog CAPS TYPES

Υπάρχουν πολλοί τύποι τραγιάσκας, καθένας με το δικό του στυλ και χαρακτηριστικά. Αν δεν έχετε ακόμη δοκιμάσει τραγιάσκα είναι γιατί δεν έχετε βρεί αυτό που σας ταιριάζει. Εδώ θα σας δείξουμε διάφορους τύπους τραγιάσκας, που θα βρείτε στο κατάστημά μας, ούτως ώστε να επιλέξετε την ιδανική για εσάς.

 

τραγιάσκα μάλλινη λαδί 6-PANEL SHETLAND FLAT CAP OLIVE AA14849

Flat Cap (Κλασική Τραγιάσκα):

Η πιο κλασική και διαχρονική τραγιάσκα με επίπεδο σχήμα και συνήθως κατασκευασμένη από υφάσματα όπως βαμβάκι, μάλλι ή κασμίρ. Αυτο ο τύπος τραγιάσκας συνήθως κατασκευάζεται με 6 ραφές (6-panel design), όπου το κάθε panel σχηματίζει μια ξεχωριστή τμηματική περιοχή της τραγιάσκας και συχνά το πλαϊνό μέρος της είναι ελαφρώς φουσκωμένο ή πτυχωτό, προσθέτοντας ένα επιπλέον στοιχείο στο σχέδιο του καπέλου.

δείτε εδώ

 

 

τραγιάσκα μάλλινη καφέ 8-PANEL NEWSBOY CAP BROWN AA14893

Newsboy Cap ή Baker Cap (Τραγιάσκα Διανομέα Εφημερίδων):

Είναι μια τραγιάσκα με ξεχωριστό στυλ και ιστορία.  Συνήθως, έχει ένα κουμπί στο πάνω μέρος, δίνοντας ένα ενδιαφέρον και διακοσμητικό στοιχείο στην τραγιάσκα. Αυτός ο τύπος τραγιάσκας συνήθως κατασκευάζεται με 8 ραφές (8-panel design), όπου το κάθε panel συνθέτει μια ξεχωριστή τμηματική περιοχή του καπέλου σε πιο πλούσιο σχήμα, που δημιουργούν ένα κυματιστό εφέ. Είναι έντονα φουσκωμένη στο πλαϊνό μέρος προσδίδοντας έτσι ένα μοναδικό και αναγωρίσιμο στυλ.

Η Newsboy Cap είναι πολύ δημοφιλής στη Μεγάλη Βρετανία, και έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή μέσα από τη τηλεοπτική σειρά “Peaky Blinders,” όπου τα μέλη της συμμορίας συνηθίζουν να φορούν αυτό το είδος καπέλου.

δείτε εδώ

 

 

τραγιάσκα μάλλινη γκρι monochrome ivy cap gray AA14799

Ivy Cap (Τραγιάσκα Ivy League):

Επίσης γνωστή ως “Ιvy League cap,” έχει πιο στρογγυλό σχήμα και συνήθως κατασκευάζεται από υφάσματα όπως βαμβάκι ή κασμίρ. Έχει ελαφριά πιέτα στο πλαϊνό μέρος, προσδίδοντας ένα ιδιαίτερο στυλ και εφαρμογή στο κεφάλι. Συνήθως, η Ivy Cap κατασκευάζεται με λεπτότερο ύφασμα σε σύγκριση με την τραγιάσκα Dockman. Αυτό προσφέρει μια ελαφριά και δροσερή αίσθηση και την καθιστά κατάλληλη για ζεστές καιρικές συνθήκες.

δείτε εδώ

 

 

τραγιάσκα μάλλινη καφέ DOCKMAN WOOL CAP BROWN AA14804 b

Dockman ή Driving Cap (Τραγιάσκα Οδήγησης):

Συνδυάζει στοιχεία της κλασικής τραγιάσκας με το σχήμα και το στυλ της ivy cap. Η τραγιάσκα Dockman ή Driving Cap έχει ενιαίο γείσο με κορώνα  κλασσικής τραγιάσκας και τέλεια εφαρμογή στο πλαϊνό μέρος του κεφαλιού.  Συνήθως, η τραγιάσκα Dockman έχει κλασσικό, στυλάτο σχεδιασμό που ταιριάζει με το επαγγελματικό περιβάλλον των οδηγών. Εκτός από την αισθητική, η τραγιάσκα προσφέρει και προστασία από τον ήλιο και άλλες καιρικές συνθήκες.

δείτε εδώ

 

 

τραγιάσκα μάλλινη μπλε 8-PANEL SMALL BAKER CAP BLUE AA14892 side

Small Baker cap: 

Αυτή η τραγιάσκα έχει σχεδόν παρόμοια χαρακτηριστικά της παραδοσιακής Baker Cap ή Newsboy Cap. Φέρει ένα κουμπί στο πάνω μέρος, που αποτελεί διακοσμητικό και χαρακτηριστικό στοιχείο του καπέλου. Συνήθως, κατασκευάζεται με 8 ραφές (8-panel design), όπου το κάθε panel συνθέτει μια ξεχωριστή τμηματική περιοχή του καπέλου σε πιο εφαρμοστό σχήμα σε σύγκριση με την Newsboy Cap.

Είναι πολύ δημοφιλής στη Μεγάλη Βρετανία, όπου συχνά συνδέεται με την παραδοσιακή βρετανική μόδα.

δείτε εδώ

 

 

τραγιάσκα χειμερινή μπλε PATCHWORK FLAT CAP blue AA14773a

 

Patchwork cap:

Τη τεχνική του patchwork, συνήθως τη βρίσκουμε σε σχέδια Ivy ή Flat cap. Διαφορετικά μικρά κομμάτια υφάσματος, συνήθως από μαλλί, βαμβάκι ή και δέρμα, ράβονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα μεγαλύτερο ύφασμα. Με αυτήν την τεχνική δημιουργείται μια τραγιάσκα που έχει ένα πολύχρωμο αποτέλεσμα, που δίνει έμφαση στην ποικιλία των υφασμάτων. Έτσι, φορώντας μια τραγιασκα Patchwork προσθέτεις μια διακοσμητική και πολύχρωμη πτυχή, στην καθημερινή σου εμφάνιση.

δείτε εδώ

 

Δείτε όλες τις τραγιάσκες

 

Call Now Button
SIZE GUIDE