Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΑΣ (HATS GUIDE)

Για να βρείτε το ακριβές μέγεθος σας, πάρτε μια πλαστική μεζούρα και τοποθετήστε την γύρω από το κεφάλι σας κατά προτίμηση ένα εκατοστό πάνω από τα αυτιά σας. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι προτιμούν το καπέλο τους να στέκεται πιο ψηλά στο μέτωπο, οπότε μια ιδανική μέτρηση είναι αυτή που ικανοποιεί τα προσωπικά σας γούστα.

Για να είστε σίγουροι ότι πήρατε μια σωστή μέτρηση κάντε δυο με τρεις προσπάθειες και τραβήξτε την μεζούρα χαλαρά. Αν η μέτρηση σας βγάλει δεκαδικό αριθμό προτιμήστε αυτήν που αντιστοιχεί στον αμέσως  επόμενο ακέραιο (π.χ αν η μέτρηση σας είναι 57,5 εκ. προτιμήστε το νούμερο 58 κ.ο.κ).

Στον παρακάτω πίνακα παρατίθενται πίνακας με διαστάσεις σε εκατοστά(Ευρωπαϊκό Σύστημα Μέτρησης) ,ίντσες και μετατροπές σε άλλα συστήματα μέτρησης :

  S M L XL XXL
EU/cm 55 56 57 58 59 60 61 62 63
inch 21 1/2 21 7/8 22 1/4 22 5/8 23 23 1/2 23 7/8 24 1/4 24 5/8
UK 6 3/4 7  7 1/8 7 1/4 7 3/8 7 1/2 7 5/8 7 3/4 7 7/8
OS women hats covers from 55 up to 58 cm
with an inner adjustable Velcro strap.
         

Σχετικά με τα ΠΑΝΑΜΑ (PANAMA) καπέλα

Τα καπέλα PANAMA είναι φτιαγμένα από φύλλα φοινικόδεντρου με ονομασία PAJA TOQUILLA PALM.Η πρώτη ύλη παράγεται στο ΕΚΟΥΑΔΟΡ (ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ) και η πλέξη του καπέλου σε πρωτογενής στάδιο πραγματοποιείται από γηγενής τεχνίτες ,το τελικό προϊόν μας δε (σχήμα,στολισμός κτλ.) διαμορφώνεται στην Ισπανία. Όλα τα καπέλα PANAMA έχουν στο εσωτερικό τους σφραγίδα γνησιότητας ότι κατασκευάζονται στο Εκουαδόρ.

Ιστορία των καπέλων ΠΑΝΑΜΑ (PANAMA)

Για την ονομασία των καπέλων ‘PANAMA ‘ υπάρχουν δύο αληθής εκδοχές. Κατά τα μέσα του 19ου αιώνα τα καπέλα πουλήθηκαν σε χρυσωρύχους  που ταξίδευαν μέσω του Παναμά στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια της ιστορικής Gold Rush της Καλιφόρνιας ενώ παράλληλα εκείνη την περίοδο και οι ίδιοι κατασκευαστές καπέλων του Ισημερινού μετανάστευσαν στον Παναμά, όπου κατάφεραν να επιτύχουν πολύ μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών. Οι ταξιδιώτες έλεγαν στους ανθρώπους που θαύμαζαν τα καπέλα τους ότι τα αγόρασαν στον Παναμά. Έτσι, τα καπέλα έγιναν γρήγορα γνωστά ως «καπέλα του Παναμά». Επίσης η ονομασία ‘PANAMA’ ενισχύθηκε περαιτέρω από το ταξίδι του Προέδρου Theodore Roosevelt για την επίβλεψη της κατασκευής του καναλιού του Παναμά το 1906.

 


ΛΕΞΙΚΟ

Μπορ ή γείσο

Το μέρος του καπέλου που το αποτέλεσμα του είναι η σκίαση του προσώπου, η άκρη του καπέλου.

Κορώνα ή Τεπέ ή Πύργος

Το επάνω μέρος του καπέλου, η κορυφή του π.χ. το καπέλο που στις άκρες του έχει δύο λακκάκια ονομάζεται fedora. 

Ιαπωνική ψάθα

Η Ιαπωνική ψάθα είναι ένα υψηλής αντοχής υλικό χάρη στην ελαστικότητα και την μαλακότητα του. Αντέχει σε νερό αλλά και στον ήλιο (η προστασία του καπέλου και από τα δύο φαινόμενα αυξάνει την διάρκεια της ζωής του καπέλου), αξιοσημείωτο δε είναι ότι οι φυτικές βαφές του δίνουν μια έξτρα προστασία. Επίσης λόγω της πλέξης του αλλά και όπως συνηθίζεται σε όλα τα ψάθινα καπέλα υψηλής ποιότητας το κεφάλι αερίζεται σωστά με αποτέλεσμα να μην ιδρώνει (σε αυτό βοηθάει και ο βαμβακερός ιμάντας στο εσωτερικό του καπέλου). Υπάρχει και η κολλαριστή ιαπωνική ψάθα η οποία είναι πιο σκληρή με τον καιρό μαλακώνει αλλά είναι το ίδιο ανθεκτική ,συνηθίζεται σε καπέλα με μεγάλο γείσο.

Ψάθα BAKU

Η ψάθα BAKU είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ καπέλο έχει κυριότερο χαρακτηριστικό της την πολύ λεπτή πλέξη, την αντοχή στο νερό και τον ήλιο. Όπως συμβαίνει και στην Ιαπωνική ψάθα το κεφάλι αερίζεται σωστά για ένα λόγο παραπάνω ότι το χαρακτηριστικό που έχει αυτή η ψάθα είναι οι μικρές τρύπες που βοηθάνε να μην ιδρώνει αλλά και να προστατεύεται από τον ήλιο αυτός που το φοράει. Είναι επίσης μια πολύ ιδιαίτερη και ακριβή πρώτη ύλη.

Ψάθα SHANTUNG

Η ψάθα SHANTUNG είναι μια εξαιρετική ποιότητας ψάθα εκρού απόχρωσης με κύριο χαρακτηριστικό την πολύ λεπτή πλέξη της ,την μαλακότητα του υλικού και την ανθεκτικότητα στο χρόνο με μια σχετική φροντίδα.

Μαλλί μερινός

Τα καπέλα από μαλλί μερινός έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τους τη σταθερή θερμοκρασία στο κεφάλι χωρίς αυτό να ιδρώνει χάρη στην απορροφητική βαμβακερή εσωτερική κορδέλα αλλά και στο φυσικό υλικό. Η τρίχα στα καπέλα είναι σε τσόχα δηλαδή μαλλί κομμένο με ειδικό ξυράφι και στα καπέλα συνήθως στα ανδρικά κολλάρεται για να στέκεται σωστά πάνω στο κεφάλι ενώ τα γυναικεία συνηθίζεται να είναι πιο μαλακά.

 


ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΠΕΛΟΥ

Φροντίδα καπέλου ΠΑΝΑΜΑ (PANAMA)

Για να φροντίσετε ένα καπέλο PANAMA ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές βήμα προς βήμα:

Για να διατηρήσετε το σχήμα του, σηκώστε το καπέλο χρησιμοποιώντας το μπροστινό και το πίσω χείλος με τα δύο χέρια. Μην πιάνεται το καπέλο από το επάνω μέρος του (κορώνα).

Για την φύλαξη του καπέλου σας συνίσταται σκληρό χαρτόνι στο εσωτερικό της κορώνας του καπέλου σας (υπάρχει στην συσκευασία αγοράς κάθε καπέλου) η τοποθέτηση του σε διαφανή σακούλα και μετέπειτα σε επίπεδη επιφάνεια για την διατήρηση του χείλους (γείσο) του καπέλου.

Αποφύγετε να κρεμάτε το καπέλο από άγκιστρα καθώς με την πάροδο του χρόνου μπορούν να παραμορφώσουν το σχήμα του καπέλου σας.

Για να διατηρήσετε την ψάθα ελαστική χτυπήστε απαλά το καπέλο με ένα υγρό πανί ή χρησιμοποιήστε λίγο υδρόψυκτο σπρέι.

Εάν το καπέλο βραχεί, χτυπήστε το με ένα μαλακό πανί και αφήστε το να στεγνώσει σε αεριζόμενο μέρος μακριά από το άμεσο φως και τη θερμότητα. Διατηρήστε το καπέλο μακριά από άμεσο φως, υγρασία και θερμότητα.


Φροντίδα καπέλου (αυτό ισχύει για όλα τα ψάθινα καπέλα)

Για να φροντίσετε ένα ψάθινο καπέλο ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές βήμα προς βήμα:

Για να διατηρήσετε το σχήμα του, σηκώστε το καπέλο χρησιμοποιώντας το μπροστινό και το πίσω χείλος με τα δύο χέρια. Μην πιάνεται το καπέλο από το επάνω μέρος του (κορώνα).

Αποφύγετε να κρεμάτε το καπέλο από άγκιστρα καθώς με την πάροδο του χρόνου μπορούν να παραμορφώσουν το σχήμα του καπέλου σας.

Για να αφαιρέσετε τη σκόνη, χρησιμοποιήστε ένα στεγνό μαλακό πανί.

Για να διατηρήσετε την ψάθα ελαστική χτυπήστε απαλά το καπέλο με ένα υγρό πανί ή χρησιμοποιήστε λίγο υδρόψυκτο σπρέι.

Εάν το καπέλο βραχεί, χτυπήστε το με ένα μαλακό πανί και αφήστε το να στεγνώσει σε αεριζόμενο μέρος μακριά από το άμεσο φως και τη θερμότητα.

Διατηρήστε το καπέλο μακριά από άμεσο φως, υγρασία και θερμότητα.


Φροντίδα καπέλου για μάλλινα καπέλα

Για να φροντίσετε ένα καπέλο από μαλλί μερινός, ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές βήμα προς βήμα:

Για να διατηρήσει το σχήμα του, με τα δύο χέρια σηκώστε το καπέλο χρησιμοποιώντας το μπροστινό και το πίσω γείσο του(μπορ). Μην πιάνετε το καπέλο από το πάνω μέρος(κορώνα).

Αποφύγετε να κρεμάτε το καπέλο πάντα στην ίδια πλευρά.

Για να αφαιρέσετε τη σκόνη, χρησιμοποιήστε μια καθαρή βούρτσα τριχών και χτενίστε τις ίνες στη φυσική της κατεύθυνση ή καθαρίστε απλά με μια αντικολλητική ταινία. Στη συνέχεια για να απολυμάνετε και να αναζωογονήσετε την τσόχα αλλά και για να αφαιρέσετε μικρούς λεκέδες χρησιμοποιήστε έναν ατμοποιητή ή ένα ατμοσίδερο και με ένα καθαρό λευκό πανί καθαρίστε με ελαφριά κυκλική κίνηση, χωρίς υπερβολική πίεση. 

Εάν το καπέλο βραχεί, χτυπήστε το με ένα μαλακό πανί και αφήστε το να στεγνώσει σε αεριζόμενο μέρος μακριά από τη θερμότητα.

Κρατήστε το καπέλο μακριά από άμεσο φως, υγρασία και θερμότητα σε ένα δοχείο αποτρεπτικού σκώρου.

Call Now Button
SIZE GUIDE