Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Ταυτότητα Καπέλου #1

Ταυτότητα Καπέλου #1

Hat-Fedora-Indiana-Plantation-Trilby

Τα καπέλα είναι απαραίτητο στοιχείο για ένα ντύσιμο με στυλ σε κάθε εποχή του χρόνου. Ωστόσο, σήμερα υπάρχει η προκατάλαψη ότι το καπέλο ως αξεσουάρ ανήκει στο παρελθόν αλλά το καπέλο είναι η κουλτούρα που μας κάνει πιο στυλάτους και απλά λατρεύουμε!

Αν δεν έχετε ακόμη δοκιμάσει καπέλα είναι γιατί δεν έχετε βρει αυτό που σας ταιριάζει, γι’ αυτόν τον λόγο, θα σας δείξουμε διάφορους τύπους καπέλων που θα βρείτε στο κατάστημά μας ούτως ώστε να επιλέξετε το ιδανικό καπέλο για εσάς.

 

 

καπέλο Fedora Hat

«Fedora» η Αριστοκρατική

Χαρακτηριστικό των καπέλων Fedora είναι τα έντονα βαθουλώματα στην κορώνα και το μεσαίο ή φαρδύ γείσο.

Η ιστορία του ξεκινά απο το 1882 όταν φορέθηκε για τις ανάγκες του θεατρικού ρόλου για την πριγκίπισσα Φεντόρα Ρομανώφ, όπου και έγινε αμέσως μόδα στο γυναικείο φύλλο της εποχής.

Αργότερα, την εποχή της ποτοαπαγόρεσης στις ΗΠΑ, η μόδα πέρασε και στο αντρικό φύλλο μεσω των υψηλόβαθμων εκπροσώπων των Γκανγκστερ και έγινε πασίγνωστη από τον ηθοποιό Χαμφρεϊ Μπογκαρντ απο την ταινία Καζαμπλάνκα.

 

 

καπέλο Trilby hat

«Trilby» το Διαχρονικό

Χαρακτηριστικό των καπέλων Trilby είναι τα έντονα βαθουλώματα στην κορώνα και το μικρό γείσο. Το μπροστινό μέρος έχει μια ελαφρια κλίση προς το κάτω ενώ το πίσω μέρος έχει κλίση προς τα επάνω. Είναι γνωστό επίσης και ως «μικρή Φεντόρα» (little Fedora).

Πρωτοφορέθηκε στην Αγγλία την εποχή του κυνηγιού και τις δεκαετίες ’60 και ’70 θεωρουνταν και γυναικείο καπέλο.

 

 

καπέλο Indiana hat

«Indiana» το Περιπετειώδες

Χαρακτηριστικό των καπέλων Indiana είναι τα έντονα βαθουλώματα στην κορώνα και το ελαφρώς γυρτό γείσο περιμετρικά.

Έγινε γνωστό από την ταινία Indiana Jones όπου ο πιο στυλάτος αρχαιολόγος, μας κρατούσε σε αγωνία με τις περιπέτειες του.

 

 

καπέλο Plantation hat

«Plantation» το Αρχοντικό

Χαρακτηριστικό των καπέλων Plantation είναι η χαμηλή κορώνα σε σχήμα φύλλου (ή δάκρυου) βλέποντας το από πάνω και με φαρδύ γείσο.

Ιστορικά, φοριόταν από τους ιδιοκτήτες πλούσιων φυτειών.

Call Now Button
SIZE GUIDE