Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Καπέλα Panama

Καπέλα Panama

καπέλο panama hats

About PANAMA: Τα καπέλα PANAMA είναι φτιαγμένα από φύλλα φοινικόδεντρου με ονομασία PAJA TOQUILLA PALM (επιστημονικη ονομασία Carludovica palmata). Η πρώτη ύλη παράγεται στο ΕΚΟΥΑΔΟΡ (ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ) και η πλέξη του καπέλου σε πρωτογενής στάδιο πραγματοποιείται από γηγενείς τεχνίτες, το τελικό προϊόν μας δε (σχήμα, στολισμός κτλ.) διαμορφώνεται στην Ισπανία. Όλα τα καπέλα PANAMA έχουν στο εσωτερικό τους σφραγίδα γνησιότητας ότι κατασκευάζονται στο Εκουαδόρ. Άλλη ονομασία των καπέλων είναι Jipijapa, Toquilla, Ecuadorian Hat.

BB22733 PANAMA STAMP

PANAMA HISTORY: Για την ονομασία των καπέλων ‘PANAMA‘ υπάρχουν δύο αληθής εκδοχές. Κατά τα μέσα του 19 αιώνα τα καπέλα πουλήθηκαν σε χρυσωρύχους  που ταξίδευαν μέσω του Παναμά στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια της ιστορικής Gold Rush της Καλιφόρνιας ενώ παράλληλα εκείνη την περίοδο και οι ίδιοι κατασκευαστές καπέλων του Ισημερινού μετανάστευσαν στον Παναμά, όπου κατάφεραν να επιτύχουν πολύ μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών. Οι ταξιδιώτες έλεγαν στους ανθρώπους που θαύμαζαν τα καπέλα τους ότι τα αγόρασαν στον Παναμά. Έτσι, τα καπέλα έγιναν γρήγορα γνωστά ως «καπέλα του Παναμά». Επίσης η ονομασία ‘PANAMA’ ενισχύθηκε περαιτέρω από το ταξίδι του Προέδρου Theodore Roosevelt για την επίβλεψη της κατασκευής του καναλιού του Παναμά το 1906. Tα καπέλα PANAMA από τον 19 αιώνα θεωρούνταν ο «Πρίγκιπας των ψάθινων καπέλων». Η φήμη τους δε, εδραιώθηκε περαιτέρω από τον Edward VII, Ναπολέων Γ και διάφορους άλλους λάτρεις.

Διάσημοι λάτρης των Panama Καπέλων

Edward VII, Napoleon III, President Theodore Roosevelt, Clark Gable, Graham Green, Mark Twain, Keira Knightly, Kate Moss, Johnny Depp

Call Now Button
SIZE GUIDE