Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Ανατομία Ενός Καπέλου

Ανατομία Ενός Καπέλου

blog Anatomy of a Hat

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά ενός καπέλου κατά την επιλογή του, καθώς αυτά καθορίζουν τόσο την εμφάνιση όσο και τη λειτουργικότητά του.

 

Γείσο ή Μπορ (brim):

Το μέρος του καπέλου που παρέχει σκίαση στο πρόσωπο. Τα διάφορα σχήματα γείσου (πλάτος, μήκος) επηρεάζουν το στυλ. Τα ανδρικά καπέλα έχουν γυριστό γείσο στο πίσω μέρος του καπέλου. Τα επίπεδα γείσα μπορούν να φορεθούν τόσο από άνδρες όσο και απο γυναίκες.

Κορώνα (crown):

Το επάνω μέρος του καπέλου που καθορίζει το σχήμα και το ύψος του. Η κορώνα μπορεί να είναι επίπεδη, στρογγυλή, ψηλή ή χαμηλή, και επηρεάζει το συνολικό στυλ του καπέλου. Επίσης, μπορεί να έχει βαθουλώματα ή κάποια προεξοχή, το λεγόμενο “δόντι” (π.χ. το καπέλο που στις άκρες του έχει δύο βαθουλώματα ονομάζεται fedora).

Κορδέλα (band):

Η κορδέλα είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που περιβάλλει τη βάση της κορώνας. Είναι φτιαγμένη από υφασμάτινο ή δερμάτινο υλικό και προσθέτει στοιχεία στυλ και κομψότητας.

 

Η γνώση αυτών των χαρακτηριστικών είναι σημαντική για να επιλέξετε ένα καπέλο που ταιριάζει τόσο με τις προσωπικές προτιμήσεις σας όσο και με το περιβάλλον και τις καιρικές συνθήκες.

 

Δείτε όλα ανδρικά χειμερινά καπέλα, όλες τις τραγιάσκες και όλα τα γυναικεία χειμερινά καπέλα.

Call Now Button
SIZE GUIDE